niedziela, 17 października 2010

Myszki

Syn dostał od chrzestnej świetną ksiązkę "30 Things to Cook & Eat for Christmas". Testujemy sobie powolutku świąteczne przepisy, które są bardzo proste, w większości nie wymagają pieczenia.

Poniżej różowe myszki i przepis na nie.


250g cukru pudru
200g mleka skondensowanego słodzonego
175g wiórków kokosowych
czerwony barwnik spożywczy
cukierki groszki na oczy
cukierki na uszka (u nas m&m'sy)
gumiżelki na ogonki (nie mogliśmy znaleźć takich nitek, więc ogonki są ze zwykłego kordonka, wyciągane przed zjedzeniem)

Cukier, mleko i wiórki wymieszać w misce. Dodać czerwony barwnik. Formować myszki przy pomocy łyżki. Wetknąć oczka, uszka i ogonki. Pozostawić bez przykrycia do wyschnięcia - najlepiej na całą noc.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts with Thumbnails